Tyylikäs balayage värjäys luo uuden ilmeen

2 minuutit Julkaistu:


Usea meistä haluaa uudistaa ulkonäköä jollain tavalla, mutta ei kuitenkaan liian radikaalisti. Tällainen uudistus voi olla kulmakarvojen siistiminen ja värjäys tai tatuointi, kasvohoito ja kevyen meikkauksen laittaminen tai uusi leikkaustyyli hiuksissa. Voi olla, että hiusten kokovärjäys tuntuu aika huomiota herättävältä. Mutta miltä tuntuisi hiusten osittainen värjäys vain joitakin kohtia korostamalla? Tällainen on esimerkiksi balayage värjäys.

Hiuksia voi värjätä monin tavoin

Alussa jo mainittiinkin hiusten kokovärjäys. Tästä puhutaan usein myös koko pään värjäyksenä. Kokovärjäyksessä väriseos levitetään kaikkialle hiusten alueelle tyviä myöten, annetaan vaikuttaa. Näin saadaan yksi ja sama värisävy kaikkialle. Kokovärjäyksessä on pieni terveysriski, joka johtuu siitä, että väriaineen kemikaaleja imeytyy päänahkaan. Joillekin ne saattavat aiheuttaa allergiaa tai muita oireita. 1980-luvulla eläneet muistavat, kun muotiin tulivat raidat. Yhtäkkiä raitoja oli kaikilla ja kaikkialla. Teknisesti raidat tehdään niin, että hiussuortuvia erotetaan folioon ja suortuvat värjätään ylhäältä alas halutun värisiksi. Raidat voivat olla vaaleampia tai tummempia kuin hiusten oma väri. Pitkiin hiuksiin voidaan käyttää ombre-tekniikkaa. Siinä yleensä vaalennetaan hiusten latvaosat, kun tyviosat jätetään käsittelemättä. Näin lopputulos saattaa näyttää luonnolliselta auringon valon vaalentamalta. Huippuna kaikessa värjäyksessä on balayage värjäys. Siinä hiuksia erotellaan kerroksittain folion päälle ja ne ikään kuin lakaistaan sivelemällä niihin väriä pituussuunnassa. Väriseoksia voi olla yksi tai useampia.

Ammattitaitoa vaativa hiusten balayage värjäys

Hiusten pitkittäinen sively ja maalaus ei onnistu lyhyeen tukkaan. Balayagessa hiusten on oltava puolipitkät tai pitkät, jotta lopputulos on kaunis. Teknisesti balayagessa folio asetetaan leveästi erottamaan eri hiuskerrokset toisistaan. Värjättävä kerros lepää aika ohuena folion päällä ja se sivellään värillä ylhäältä alaspäin. Ammattitaitoinen ja hyvän tyylitajun omaava kampaaja osaa suunnitella, miten esimerkiksi kaksi eri väriä asemoidaan keskenään, jotta lopputulos on paras mahdollinen.

Kampaaja näkee myös kasvojen muodon ja tietää, miten värisävy kasvojen reunoille vaikuttaa kokonaisuuteen. Aika usein kasvoja kehystävät hiukset värjätään vaaleammiksi. Kampaaja on suunnitellut ennen värjäystyönsä aloittamista, miten väri levitetään mihinkäkin kohtaan, jotta lopputulos on mahdollisimman kaunis asiakkaan kasvojen muodolle. Toki hiuksiakin joutuu usein leikkaamaan latvoistaan pikkuisen, jotta kokonaisuus toimii. Joskus latvatupsut saatetaan jättää tummemmiksi, mikä tuo sopivasti yksilöllistä vaikutelmaa.

Balayage voi olla parhaimmillaan kuin taiteilijan tekemä. Luonnollisen näköinen ja huoliteltu lopputulos on ajaton ja kaunis sekä korostaa kasvoja juuri sopivasti.

• tag: • 343 sanat

minusta

Hiusten- ja ihonhoito koko kehon hyvinvoinnin puolesta Klassiset kauneusihanteet pitävät pintansa vuosisadasta toiseen. Huoliteltu ulkonäkö, mukavasti korostetut kasvonpiirteet ja muodikas hiustenleikkaus ovat katseenvangitsijoita joka kulttuurissa. Jos hiusten- ja ihonhoito kiinnostavat, tervetuloa blogitekstien pariin. Iho on ihmiskehon isoin elin. Ihon tehtävänä on suojata kehoamme muun muassa bakteereilta. Näin ollen terveellä iholla on paitsi esteettinen tehtävä, myös toiminnallinen. Hiukset puolestaan kertovat usein myös kehon hyvinvoinnista. Hiusten raju oheneminen, katkeileminen tai mittava hiustenlähtö saattavat olla merkkejä jostain vakavammasta. Kampaajan tehtävä ei ole vain laatia muodikkaita leikkauksia ja värjäyksiä, vaan hän myös kertoo asiakkaalle, mikäli huomaa hiusten kunnossa jotain hälyttävää. Olipa kiinnostuksesi kohteena sitten ihon- ja hiustenhoidon tarjoama estetiikka tai terveydelliset vaikutukset, olet oikeassa paikassa tämän blogin parissa. Avartavia lukuhetkiä, ja tervetuloa myös kommentoimaan.

Haku

Viimeisimmät julkaisut